Over ons

Editio Producties is de oplossing voor alle communicatiebehoeften

Editio Producties heeft alle communicatieoplossingen voor ieder bedrijf, organisatie of instelling onder één dak. Editio Producties zet haar gehele netwerk aan schrijvers, storytellers, journalisten, speechwriters, bloggers, communicatiestrategen, pr-specialisten, contentschrijvers, beschikbaar om voor ieder bedrijf dat de communicatie deels of geheel uit handen wil geven, in te vullen.

Vanaf de communicatiestrategie van je merk tot en met de invulling van de social content, of een onderdeel uit dit traject. Waarom? Omdat we de beste schrijvers onder één dak hebben. En schrijven een ambacht is, en geen kunstje.

Een netwerk aan schrijvers

Bob van der Burg en Marlies Bonnike hebben een jarenlange ervaring in de communicatie als uitgever, schrijver, journalist, mediatrainer en zijn in 2015 de Online schrijversacademie Editio gestart. Editio begeleidt beginnende schrijvers tot en met publicatie. De cursussen worden begeleid door zeer ervaren en bekende schrijvers. Sinds die tijd volgden meer dan 4000 mensen een cursus bij Editio.

In 2021 is Editio Business van start gegaan. Dit keer is de belofte om professionals te begeleiden in de communicatie, zodat zij hun kennis en boodschap goed voor het voetlicht krijgen. Kennis is één, maar daarvoor de juiste communicatie naar de beoogde doelgroep vinden, in de beste vorm is een andere kunst. Communicatie is een vak en dat kan geleerd worden. Zeker bij Editio waar we van communiceren en schrijven ons specialisme hebben gemaakt.

Editio heeft een unieke interactieve lesmethode ontwikkeld, die uitstekend blijkt te werken en altijd en overal bereikbaar is. Tientallen beginnende schrijvers vonden via Editio een passende uitgever.

Editio werkt met de beste schrijvers, redacteuren en communicatiemeesters uit het vak. Die weten hoe je je als schrijver of zakelijke professional kunt onderscheiden en hoe je de weg naar voltooiing van je boek kunt vinden.

‘De missie van Editio is om schrijvers te helpen hun droom te verwezenlijken, en om ervoor te zorgen dat professionals een autoriteit in hun eigen vakgebied worden door hen te leren communiceren als een pro.’

Editio Producties

De grootste schrijvers onder één dak.

Iets over de oprichters

Bob van der Burg

Bob was achtereenvolgens docent, journalist en hoofdredacteur van een aantal tijdschriften. Daarna had hij een tijdschriftenuitgeverij. In 2005 debuteerde hij met de verhalenbundel Camera. Hij publiceerde als Benjamin Burg de verhalenbundel Leo, de vrouwenman en de roman Redder in nood. Eind 2014 richtte hij met Marlies Bonnike Editio op.

Marlies Bonnike

Marlies startte haar loopbaan bij een internationale tijdschriftenuitgeverij, was commercieel directeur van Quote Media, had haar eigen pr-bureau en was directeur van een tijdschriftenuitgeverij. Ze was als adviseur verbonden aan een grote uitgeverij en schreef een filmscenario. Bij Editio komen al deze talenten samen.