Cases

Johan Cruijff ArenA

Bezoekers- en stakeholders communicatie | My ArenA

De Johan Cruijff ArenA is een publiek-private organisatie en werkt nauw samen met AFC Ajax en gemeente Amsterdam. Als multifunctioneel stadion streven we naar de beste beleving voor onze bezoekers tijdens voetbalwedstrijden, concerten en zakelijke evenementen. Ook willen we het verschil maken als het gaat om duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid. We zijn trots op wat we samen met andere partijen hebben bereikt!

Doel: een communicatiemiddel | visitekaartje ontwikkelen waarin het merk Johan Cruijff ArenA tot zijn recht komt en dat interessant is voor de diverse doelgroepen van het stadion, als de bezoekers van voetbalwedstrijden, de fans van Ajax en het Nederlands elftal, de bezoekers van de concerten en zakelijke evenementen. De stakeholders van het stadion, de Businesspartners, en waar ook de waarden waar de Johan Cruijff ArenA voor staat tot zijn recht komen.

Oplossing: My ArenA is een magazine, dat vier keer per jaar verschijnt en waarin de verhalen van de Johan Cruijff worden gedeeld, zodat bezoekers, fans, stakeholders en partners zich een onderdeel voelen van een geweldige club: ’Being Part of the Experience’ in My ArenA. Iedereen voelt zich aangesproken, of het nou gaat om de achtergrondverhalen van Ajax en het Nederlands elftal, de bijzondere ontmoetingen met artiesten die in het stadion optraden, of Sensation dat in en samen met het stadion is ontwikkeld en nog steeds een van de grootste clubavonden beleeft in het stadion. Deze verhalen, gecombineerd met de verhalen van de Johan Cruijff ArenA als internationale koploper in duurzaamheid en fan experience, waarin het stadion van de toekomst optrekt met partners die net als het stadion zelf vernieuwend en onderscheidend willen zijn, maken van dit magazine een geweldig clubblad voor iedereen die op een of andere manier betrokken is bij het stadion.

AHAM Vastgoed

Vergroten naamsbekendheid bij een relevante doelgroep

AHAM Vastgoed is een van de grotere beheerders van vastgoed in Amsterdam en omgeving en 100 procent eigendom van de Sint Antonius Stichting. De missie van AHAM: de mogelijkheid bieden om vastgoed optimaal te benutten, zodat de bewoner/gebruiker een betere woonervaring heeft dan hij zelf zou kunnen realiseren. Daarnaast – binnen de grenzen van de economische mogelijkheden – ook het mooier en leefbaarder maken van de stad. De resultaten die behaald worden met vastgoed komen via de Sint Antonius Stichting volledig ten goede aan projecten in de derde wereld.

Doel: de bekendheid van AHAM bij alle relevante betrokkenen vergroten en de AHAM te positioneren als een vooruitstrevende, betrouwbare en innovatieve partner, voor wie de beste woon- en werkervaring uitgangspunt is.

Oplossing: het door Editio ontwikkelde relatiemagazine Morgen is opgebouwd uit de elementen woonervaring, medehuurders, AHAM in de stad, een helpende hand en service. De toon is nuchter en vriendelijk. Het straalt vertrouwen en autoriteit uit, het is heel goed vormgegeven maar wel ingetogen. Een gedrukt magazine in deze vorm nodigt uit om rustig kennis van te nemen en mogelijk te bewaren. Morgen wordt twee keer per jaar verzonden naar huurders, en relaties in de wereld van bouwen en wonen.

Stichting Beter Schrijven

De Stichting Beter Schrijven is een stichting die uitsluitend gericht is op de bevordering van de aandacht voor goed schrijven en op vergroting van de zichtbaarheid van talent.

Stichting Beter schrijven stelt zich ten doel de aandacht voor goed schrijven te bevorderen onder alle lagen van de bevolking (inclusief) op een laagdrempelige manier. Daarnaast wil de Stichting de kwaliteit van (aspirant)schrijvers verbeteren en de zichtbaarheid van talent te vergroten.

Doel: hoe kan de Stichting de aandacht voor verhalen en schrijven vergroten onder een grote groep van mensen op een laagdrempelige manier.

Oplossing: een schrijfwedstrijd en evenement.

Een schrijfwedstrijd in diverse categorieën (fictie, poetry slam, spoken word, scenario, non fictie) zodat een brede inclusieve groep kan worden aangesproken.
Een debutantenbal waar iedereen die geïnteresseerd is in verhalen of zelf een verhaal wil presenteren een podium krijgt.

Een debutantenbal waar de debutantenprijs wordt uitgeloofd aan de besten van de schrijfwedstrijd en een podium krijgen plus een ontwikkelingstraject. Een bal waar ook de gevestigde orde van uitgevers en redacteuren, producenten worden uitgenodigd, zodat het talent de kans krijgt, ontdekt te worden. Kortom divers talent en gevestigde orde samenbrengen. Tijdens het debutantenbal is er ook ruimte voor verdieping door middel van lezingen en workshops in het randprogramma. Een fuik met talent voor de gevestigde orde en een podium voor talent dat anders ongezien zou blijven. Een ontmoeting tussen schrijvers, aspirant schrijvers, uitgevers en geïnteresseerd publiek.

Voor wie we werk(t)en

Wereldwijde in- en externe communicatie

Huurders en stakeholders communicatie

Ontwikkelen online communicatie cursusaanbod

Ontwikkelen online communicatie cursusaanbod

Bezoekers- en stakeholders communicatie | My ArenA

Digitale transitie van alle communicatie naar studenten

Editio Producties

De grootste schrijvers onder één dak.